Heropening fietsbruggen

De Stichting Rijwielpadenfonds Gooi- en Eemland heeft de afronding van groot onderhoud aan een tweetal fietsbruggen aangegrepen voor een feestelijke heropening op 16 augustus 2018.

Fietsbrug geopend in Lage Vuursche, aan de
300 Roedenlaan hoek Vuurse Steeg.
De Baarnse wethouder Erwin Jansma (l), Joop van Voorst (zoon naamgever brug) en projectmanager Goois Natuurreservaat Gerard Passchier (r) openden de brug.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijgaand een aantal foto’s van de bruggen, vernoemd naar oud-bestuursleden van Voorst (1931-1974) en Uittenboogaard (1964-1980) van de Rijwielpadenverening Gooi & Eemland, die in 2012 is gefuseerd met de stichting.

 

 

 

 

 

 

De betreffende bruggen bevinden zich in het Utrechtse deel van het werkgebied en de restauratiewerkzaamheden zijn volledig gefinancierd door onze stichting.

We hebben daarbij de expertise van het Goois Natuurreservaat (GNR) ingeschakeld, gebruik makend van de algemene afspraken tussen onze stichting, het GNR en de Utrechtse gemeenten. Het GNR heeft ook de regie over de opdracht uitgevoerd.

De bruggen waren toe aan een grote opknapbeurt; de ene brug is nagenoeg geheel vervangen; de andere brug kan ook weer zeker 10 jaar mee.


Ook de media heeft aandacht besteed aan de opening; zie bijgaande artikelen:
Herstel van mooie fietsbruggetjes en Fietsbrug in Lage Vuursche heropendComments are closed